Promotie Hindelooper schilderkunst in China

Hindeloopen – Begin september werd Pieter Bootsma, Hindelooper schilder van beroep benaderd door een reisbureau of hij eventueel bereid was om Nederland en dan vooral Friesland en Hindeloopen te willen promoten op een beurs die in November plaatsvindt in China.

Men wilde graag dat Pieter Bootsma tijdens de beurs de traditionele Hindelooper schilderkunst demonstreert. Het is de bedoeling dat hij klompen gaat beschilderen. Aangezien Bootsma merkt dat er steeds meer interesse vanuit China voor betreffende producten is, is hij gesprek gegaan om plannen te maken. Daarbij heeft hij aangegeven dat ook de Hindelooper Klederdracht een meerwaarde zal zijn om Hindeloopen te promoten.

klompen china hindeloopen bootsma

Na onderhandelingen is er besloten dat zowel Pieter Bootsma als Grietje Koldewijn-Bootsma begin november zullen afreizen naar China. Pieter zal Hindeloopen promoten door de Hindelooper Schilderkunst te demonstreren en Grietje door de traditionele klederdracht te dragen en informatie over Nederland in het algemeen en Hindeloopen in het bijzonder te verstrekken.

Overgenomen van GrootSneek

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Schilderwerk, Tradities & Gewoontes. Bookmark de permalink.