Eerste tradities erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed

13 Oktober 2012, Utrecht

Het Bloemencorso in Zundert, de Boxmeerse Vaart en de Sint Maartensviering in Utrecht zijn als eerste tradities op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland geplaatst. Dat werd zaterdag 13 oktober bekend gemaakt tijdens een Manifestatie Immaterieel Erfgoed in Fort Voordorp in Groenekan bij Utrecht. Ineke Strouken, directeur van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed: ‘Wij hebben er een tijd op moeten wachten, maar eindelijk is het dan zover. De eerste tradities staan op de nationale inventaris. Het immaterieel erfgoed in Nederland heeft een gezicht gekregen. Vanaf nu zullen meer tradities volgen.’

Voor meer informatie zie: www.volkscultuur.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.