Uitslag van de fotowedstrijd

Oktober 2012, Hindeloopen

In juni en juli heeft de stichting tot behoud van immaterieel erfgoed een fotowedstrijd georganiseerd met als thema “Jouw kijk op immaterieel erfgoed”. Tijdens de zomer zijn er diverse evenementen geweest die verschillende foto’s hebben opgeleverd, maar er zijn ook foto’s uit het verleden opgestuurd.

Uit alle inzendingen heeft het bestuur voor de volgende foto’s kozen: nummer 1 H.W. Zweed, deze foto laat verschillende vormen van immaterieel erfgoed zien. Daarnaast is deze foto met het honderd jarig bestaan van Aald Hielpen actueel en is rechts van hen de “bron” van het immaterieel erfgoed van hindeloopen te zien. De nummer 2 is voor C. Faber en laat een oude traditie zien. De foto is, net als de meeste gezichten die erop staan, erg karakteristiek en heeft mooie kleuren. De nummer 3 is voor D. Koldewijn. De foto laat een tafereel zien dat niet meer bestaat, maar puur gebaseerd op deze foto lijkt het alsof deze traditie nog steeds bestaat. Alle 3 winnaars krijgen een waardebon en daarnaast krijgt de nummer 1 een prijs die aansluit bij het thema van de wedstrijd, namelijk een diner voor twee bij restaurant De Hinde. Koken en gerechten zijn ook een vorm van immaterieel erfgoed. Zo staat de Franse keuken op de internationale immateriële erfgoedlijst. Dit diner is aangeboden door restaurant De Hinde. Het bestuur wil iedereen bedanken voor hun inzendingen.

Nummer 1, H.W. Zweed

 Nummer 2, C. Faber

Nummer 3, D. Koldewijn

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.