De Skulpe presenteert…

25 mei 2012, Hindeloopen

Op 25 mei was er op de basisschool in Hindeloopen weer een “De Skulpe presenteert…”. Deze keer was het thema “Hielpen en de Hielper taal”.

In de maand voorafgaand is tijdens de lessen veel aandacht besteed aan de geschiedenis van Hindeloopen en het immaterieel erfgoed van Hindeloopen. De uitvoering werd geopend met het zingen van het Hielper volkslied en er werd door de kinderen o.a. een presentatie gegeven over de Hielper klederdracht en een Hielper dans uitgevoerd.

Om de Hindelooper taal verder te bevorderen, heeft de stichting gesprekken gevoerd met het personeel van De Skulpe. Afgesproken is dat de school lesmateriaal aanlevert en dat onze stichting ervoor zorgt dat het Nederlandstalig lesmateriaal vertaald wordt in het Hielpers. Verder is er afgesproken dat enkele Hindelooper schilders volgend schooljaar met leerlingen aan de slag gaan om hen middels workshops nader kennis te laten maken met de Hindelooper schilderkunst.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.